Lang geleden begon een sprookje. Het K3 sprookje...

Niels William wilde een meidengroepje maken. De groep heette eerst ‘Mascara’, en bestond uit Karen, Kristel en Kelly. Kelly wilde liever een musicalstudie doen, en werd vervangen door Kathleen. Mensen noemden hen voor de grap ‘K3’ omdat alledrie de voornamen met een ‘K’ begonnen. Na een tijdje noemde niemand hen nog ‘Mascara’ en dus werd er toen besloten om de groep officieel ‘K3’ te noemen.

De doelgroep waren tieners en jongvolwassenen. Maar al snel waren vooral kinderen dol op de meiden. De eerste single ‘Wat ik wil’ was geen succes. In 1999 deed K3 mee aan de voorselecties van het Eurovisie song festival met het nummer ‘Heyah mama’. De dames gingen niet door, maar het liedje werd toch op single uitgebracht. En werd een enorme hit.

Daarna ging het razendsnel. 9 full cd’s, 2 musicals, 3 bioscoop films, meer dan 6 verschillende show tours, een eigen tv-programma, en ga zo maar door. K3 was enorm populair in België en Nederland. K3 hoorde sinds 2002 bij Studio 100, en er kwam veel mercandise. In 2008 was er groot feest; K3 bestond 10 jaar. K3 kreeg in Plopsaland een eigen museum, en ook kwamen er beelden in Madam Tussauds.

 

In 2009, meer dan 10 jaar bij K3, vertelde Kathleen dat ze stopte bij K3.

Kristel en Karen wilden door, en daarom werd er datzelfde jaar een talentenjacht georganiseerd. Op zoek naar een nieuwe blonde! ‘K2 zoekt K3’, zoals het programma heette, werd uitgezonden op VTM en SBS6. Na 8 afleveringen werd Josje uitgekozen om het drietal weer compleet te maken.

 

 

 

K3 ging door -vele shows, 4 full cd’s, 1 musical, 2 bioscoop films, 3 tv-programma’s- het was een waargebeurd sprookje.

Tot op 18 maart 2015 bekend werd dat K3 verder ging, maar met drie nieuwe zangeressen.

 

 

Klaasje, Hanne en Marthe werden gekozen door het tv-programma ‘K3 zoekt K3’, uitgezonden op VTM en SBS6. De zes dames gingen samen op tour om het publiek vaarwel te zeggen, en kennis te maken met de drie nieuwe meisjes. 8 mei 2016 stopten Kristel, Karen en Josje definitief.

Tot nu toe zijn er met Klaasje, Hanne en Marthe 3 cd’s, 3 shows en 5 tv-programma’s gemaakt. En er is zelfs al een bioscoop film! Wat K3 nog meer zal brengen, zullen we moeten afwachten…

Maak jouw eigen website met JouwWeb