In 2017 begon ik met het ontwerpen van mijn eigen K3 kwartet. Ik vond het originele kwartet met Hanne, Klaasje en Marthe ook leuk, maar toen er steeds meer nieuwe foto's bijkwamen, vond ik dat die ook goed gebruikt konden worden voor een kwartet.

Ik ben heel trots op het eindresultaat, en daarom deel ik hem nu als laatste DIY op deze site als een speciaal afscheidscadeautje.

Wat heb je nodig?

-de download van de kaarten en het doosje

-een computer

-een printer met kleureninkt

-een schaar

-lijm/fotosplitjes

De kwartet kaarten maken

Stap 1: download hieronder het bestand voor de kaarten. Het komt na het downloaden waarschijnlijk in de map 'Downloads' op je computer terecht.

Wil je jouw kaarten dubbelzijdig printen (dus met roze achterkant) en kan jouw printer dit zonder het papier handmatig te hoeven omdraaien? Kies dan voor 'Kaarten print dubbelzijdig'.

Wil je jouw kaarten enkelzijdig of kan jouw printer niet dubbelzijdig printen? Kies dan voor 'Kaarten print enkelzijdig'.

Kaarten Print Dubbelzijdig
PDF – 5,0 MB 517 downloads
Kaarten Print Enkelzijdig
PDF – 4,8 MB 568 downloads

Stap 2: print de kaarten uit. Open hiervoor het bestand en volg de instructies op je computer. Lukt dit niet, vraag dan een volwassene/vriend(in) om je te helpen.

Stap 3: knip de kaarten uit door met je schaar de randen aan de voorkant van de kaarten te volgen.

Klaar!

Tip! Wil je dat jouw kaarten langer mooi blijven? Koop dan dikker papier om op te printen. Normaal printerpapier is 80 grams en is vrij dun. Papier van 120 grams en meer is een stuk steviger, waardoor je kaarten niet snel zullen knikken, kreuken of vouwen.

Het doosje maken

Stap 1: download hieronder het bestand voor het doosje. Het komt na het downloaden waarschijnlijk in de map 'Downloads' op je computer terecht.

Doosje Print
PDF – 414,1 KB 396 downloads

Stap 2: print het doosje uit. Open hiervoor het bestand en volg de instructies op je computer. Lukt dit niet, vraag dan een volwassene/vriend(in) om je te helpen.

Stap 3: knip het doosje uit en zorg dat er geen blauwe lijnen meer zichtbaar zijn

Stap 4: vouw op de roze lijnen de delen om naar binnen 

Stap 5: doe lijm op de plakdelen, dit zijn de delen met witte strepen

Stap 6: lijm het doosje vast, gebruik eventueel wasknijpers om de delen vast te laten zitten tijdens het drogen

Als de lijm droog is, kun je de kaarten in het doosje doen.

Klaar!

Tip! Je kunt in plaats van lijm ook fotosplitjes gebruiken. Lijm kan namelijk per ongeluk op een verkeerde plaats op het doosje terechtkomen en moet lang drogen. Fotosplitjes zijn dunne witte kleine vierkantjes die dubbelzijdig kleven. Je kunt ze in verschillende hobby winkels kopen en worden normaal gebruikt om foto’s in een fotoboek te plakken. Let wel op dat je genoeg fotosplitjes gebruikt, anders kan het doosje loslaten.

Ook voor het doosje kun je dikker papier gebruiken. De bodem zal dan minder snel kapot gaan door de stapel kaarten die erin zit.

 

Je kwartet is nu klaar om gespeeld te worden. Trommel een paar vrienden of familieleden op, en probeer het uit!

De spelregels vind je op de spelregelkaart die je samen met de spelkaarten hebt geprint.

Maak jouw eigen website met JouwWeb