Blog 6, 'K3 Roller Disco' CD recensie

Gepubliceerd op 17 november 2018 om 11:15

Joepie! De nieuwe K3 CD 'Roller Disco' is uit! Lees snel verder voor mijn recensie.

 

Sinds vrijdag de 16e is de nieuwe K3 CD uit. In de gelijknamige tv-reeks zingen ze aan het einde van de aflevering een liedje van de CD. Ik heb deze CD uiteraard ook gekocht. Bij elk van de liedjes heb ik zo mijn mening. Het lijkt alsof het jaren geleden is dat ik een nieuwe blog postte en dit is een heerlijk onderwerp om over te schrijven. Dus -tadaaa!- een nieuw stuk tekst op deze site.

 

 

Ten eerste vind ik de cover van de CD best mooi. Hij past helemaal in het Roller Disco plaatje, met deze achtergrond en de kleding. Leuk ook, eens een andere houding zo op de grond in plaats van staand op zittend. Wat wel een beetje raar lijkt, is dat Marthe haar hand onder haar kin houdt alsof ze er op steunt (net als Hanne), terwijl als je wat beter kijkt, je ziet dat die hand haar kin helemaal niet raakt. Studio 100 zal toch ook wel een soortgelijke foto gemaakt hebben waarop dit wel het geval is?

Er staan in het boekje slechts twee nieuwe foto's, en dan ook nog op de vouw. Jammer voor alle fans die de foto's willen gebruiken om mee te editten, maar het boekje ziet er qua opmaak verder prima uit. Wel weer sneu dat er op zijn minst twee spel-/typefouten in zitten. Ook zat er in mijn CD een flyer voor een wedstrijd. De eerste keer met Hanne, Klaasje en Marthe dat er zoiets in zat. Het is de bedoeling dat je een verjaardagswens instuurt voor K3 hun 20 jarig bestaan. De winnaar wint een Meet & Greet. Superleuk!

 

Zelf vind ik het een beetje vreemd dat er ook een dvd bij zit. Superleuke extra natuurlijk, maar waarom verkopen ze hem niet gewoon los, zoals de 'K3 in de ruimte show'? Dit staat een beetje vreemd in de verzameling. Het lijkt zo alsof studio 100 show dvd's niet zo goed verkoopt en het zonde vond om het werk weg te gooien en het er dus maar bij de CD hebben bij gedaan. Of misschien hopen ze zo meer voor de CD te kunnen vragen en zo meer winst te maken. Wat ik een leukere extra had gevonden, is een karaoke CD of een CD met opnieuw ingezongen oude hits. Ook had ik verwacht dat de opmaak van het schijfje van de dvd aangepast zou worden aan de CD. Dat is niet het geval en tussen al dat blauw staat het bruin en geel een beetje vreemd. Ook bevat de dvd de registratie van de voorstelling van Antwerpen. Ik had verwacht dat het een andere opname zou zijn. Studio 100 heeft namelijk de slechterik uit de show aangepast omdat heel veel kinderen er bang voor waren. Ook werd 'Luka Luna' aan de show toegevoegd. Deze aangepaste show werd ook gefilmd. De dvd die bij deze CD zit, is dus dezelfde dvd als die je kon kopen bij de show. Beetje jammer, want nu heb ik dezelfde voorstelling twee keer op dvd.

 

Net als bij 'Love Cruise' CD begint deze met de zomersingle. Wat dan weer verwarrend is, want wás 'Luka Luna' wel de K3 zomersingle van 2018? Eerst werd gezegd dat dat 'Whoppa!' was, welke in maart werd uitgebracht. Later kwam 'Luka Luna' uit, pas in augustus, niet echt aan het begin van de zomer, en werd er gezegd dat dít de zomersingle was. Hoe dan ook, ik vind het net als vorige keer jammer.

Dan de liedjes. Ik ben fan van de verschillende stijlen. Er zitten nummers tussen met de typische K3 sound, maar ook met een nieuw geluid. Er is een langzaam liedje bij en een in country stijl. Daarnaast zijn de meeste liedjes heel disco -achtig. Niet alleen de tekst, maar ook gewoon de muziek. Het past dus perfect bij de titel van de CD. Enige korte kritiekpuntje; de uitspraak van de 'au' klinkt in alle liedjes een beetje uitgerekt, dat vind ik persoonlijk niet zo mooi. Maar hé, als dat het enig is, valt het dus reuze mee.

 

'Luka Luna' kennen we al sinds augustus. Een vrolijk, zomers nummer met een toffe salsa sound. Niets op aan te merken, behalve op de clip, maar daar gaat het nu niet over.

'Roller Disco' is natuurlijk best een belangrijk nummer op de CD. Het heeft dezelfde naam als de CD en daarnaast is het de intro van het tv-programma. Hij is vrolijk, past bij het programma en is in een lekker disco thema. Wat ik me wel afvraag; sinds wanneer noemen we rijden op rolschaatsen 'glijden' in het Nederlands?

'Leve de cowboys' doet me denken aan 'Ya ya yippee'. Ze zijn allebei in rodeo thema, en bovenal komt in het refrein veel 'yippee ya ya' voor. Het gaat verder wel over iets heel anders. 'Ya ya yippee' gaat over de zomervakantie, terwijl 'Leve de cowboys' echt over cowboys gaat. Er zit verder erg veel herhaling in de tekst, maar de muziek is anders dan normaal en dat vind ik dan wel leuk.

Ik ben niet zo'n fan van 'Wie wordt straks m'n liefje'. Erg veel herhaling in de tekst, typische K3 sound en erg veel 'au' die dus langgerekt wordt gezongen. Leuk voor de jongere fans, maar ik denk niet dat veel oudere fans dit fantastisch vinden.

Ook 'Whoppa!' kennen we al. De eerste kenismaking met het Roller Disco thema van het afgelopen jaar. Past dus ook goed tussen de andere nummers. Niets op aan te merken, maar het is ook niet mijn favoriete liedje, omdat hij natuurlijk niet zo heel nieuw is.

Een nieuw langzamer K3 liedje is bij mij altijd welkom en zeker als ze een mooie boodschap bevatten. 'Mooier dan je denkt' is dus een prachtige toevoeging. Mooie boodschap, fantastisch goed gezongen en lijkt niet op eerdere K3 liedjes. Wel jammer dat er in de coupletten erg veel herhaling zit. Vaak zit de herhaling in een liedje in het refrein en wordt er in de coupletten het 'verhaal' verteld. Nu hebben zowel het refrein als de coupletten erg veel herhaling.

'La la later' lijkt een beetje op 'Beroemd'. In het liedje vertellen de K3tjes over hun kinderdroom om K3 te worden. Er wordt veel in lettergrepen gezongen. Dit is bijvoorbeeld het refrein:

Ma-ma-ma-ma, kijk is naar mij
En ra-ra-ra-ra, raad is hoe blij
Ik la-la-la-la later zal zijn
Als ik zing en dans en spring bij K3 

Dat is niet helemaal mijn ding, maar leuk voor de jongere fans. Ook klopt naar mijn idee de titel niet. Ze zingen 'la-la-la-la later', dus vier keer 'la', terwijl in de titel slechts twee keer 'la' staat. Ik snap dat het anders wat lang zou worden, maar dat vind ik in het liedje zelf ook.

'Hey mister deejay' vind ik top. Past in het disco plaatje, gaat over verliefd zijn, is vrolijk en ben ik de enige die denkt dat dit over Guus uit de serie gaat?

Ik vond de titel 'Muziek' eerst vreemd. Zo kort. Het maakte me niet nieuwsgierig. Maar, oh my god, ik houd van dit lied! Helemaal niet K3-achtig, wederom in disco thema, en mooi gezongen. Soms klinkt de stem van Hanne in liedjes een beetje saai, weinig diepgang of zo. Maar in dit lied komt het echt heel goed tot recht, met haar iets rauwe randje.

Zowel de muziek als de tekst van 'Bambolaya' doen me denken aan eerder verschenen K3 liedjes. De muziek lijkt veel op 'Lila liedjesland' vind ik en de tekst lijkt op 'Ushuaia'. Het heeft een moderne, wat technische K3 sound, veel 'lalala' en niet-bestaande woorden en een mooie boodschap in de coupletten.

Ben ik de enige die moest denken aan Redbull bij de titel 'Liefde geeft je vleugels'? Het gaat natuurlijk absoluut niet over energiedrankjes, maar lijkt wel erg veel op de slogan van deze keten. K3 zingt in dit liedje dat als alles fout loopt, liefde alles oplost. Erg mooi, en ik ben blij dat het niet helemaal de standaard muziek heeft.

Als laatste staat 'De tafel van K3' op de CD. Een stukje is gebruikt voor de intro van het gelijknamige programma. Het past niet echt bij de rest en ik vind het zelf vreemd dat het tussen het refrein en het volgende couplet even stil is. Ook de tekst vind ik niet fantastisch. Dit is dus duidelijk niet mijn favoriet.

 

Mijn top drie van de écht nieuwe liedjes:

1) Muziek

2) Hey mister deejay

3) Mooier dan je denkt

 

Ik vind het al met al een goede nieuwe K3 CD. Persoonlijk zou ik graag ook weer eens een K3 CD willen die niet bij een thema hoort, zoals 'Ushuaia'. Daarom is dit niet mijn favoriete K3 CD van Hanne, Klaasje en Marthe, ook al is hij pas net nieuw. Ik vind hem in meerdere opzichten wel beter dan 'Love Cruise'.

 

Wat vind jij van de CD ‘K3 Roller Disco’? Kun je je af en toe vinden in mijn mening of ben je het absoluut niet met me eens?

Reactie plaatsen

Reacties

Femke
6 jaar geleden

Ik ben het geheel met je eens over al die herhaling. Ben niet zo enthousiast over dit album als vorige albums. Wel vind ik "mooier dan je denkt" erg mooi, al overtreft het "verlegen vlindertje" zeker niet. Ook "bombalaya" vind ik heel leuk en heel k3 :). Ik had bij het luisteren het idee dat heel veel intro's klonken als oudere intro's. Ook had ik een beetje een 'throwback' idee. Gisteren las ik, bij gebrek aan een cd-speler, in de bus het tekstboekje en ik kreeg bij "wie wordt straks m'n liefje" een "eeny meeny" gevoel en ook had ik inderdaad bij "la-la-later" het idee dat het een "beroemd" remake was en vond ik "bombalaya" flink "ushuaia"-achtig. Maar ach, Hanne, Klaasje en Marthe blijven toppers en ik kan ondanks al mijn kritiek toch wel erg genieten van dit album!

Femke Laurens
5 jaar geleden

Hoi! Nee je bent niet de enige die aan Guus moet denken bij Hey mister deejay. Verder vind ik het ook een erg mooie cd en ik moest ook soms een beetje denken aan wat ouder liedjes. Maar meestal is het toch een andere boodschap dus dat maakt het wat mij betreft toch weer origineel.

Emilie
2 jaar geleden

Ik hou mega van K3 dus dit is een top site

Tom Koedood
5 maanden geleden

QMusic Fout Events - QMusic the Party 3-2-2024
Pitbull
Django Wagner
Vieze Jack
Paul Elstak
Armin van Buuren
Mental Theo
Frans Duijts
Ch!pz
Gebroeders Ko
Bubbles
Aqua
Creamy
Las Ketchup
O-Zone
Kikx
Einde

Tom Koedood
4 maanden geleden

De Wereld Is Mooi Aflevering 12 Rikkie
Honeyz - Waiting
Winx Club - IJselijke Dromen
Kabouter Plop - De Lift
Ernst, Bobbie & de rest - Voetbalwedstrijd
K3 - Verliefd
Djumbo - Undercover
Piet Piraat - Sinterklaas
Kabouter Plop - Snuffeltje

Tom Koedood
4 maanden geleden

De Wereld Is Mooi Aflevering 13 Johan
Pieter Post - Popster
Winx Club - Verraden!
Kabouter Plop - De Noot
Ernst Bobbie & de rest - Spinnen
K3 - Op Elkaar
Djumbo - Dit Is Real
Piet Piraat - Kleren verwisseld
Kabouter Plop - Ik Ben Smal

Tom Koedood
4 maanden geleden

De Wereld Is Mooi Aflevering 14 Emmy
Kinderen voor Kinderen - Zomaar
Winx Club - IJselijke Dromen
Kabouter Plop - Voetballen
Ernst, Bobbie & de rest - Met de trein
K3 - Hippie Shake
Djumbo - Boy I Like Ya
Piet Piraat - Chocolademelk
Kabouter Plop - Lalala

Tom Koedood
4 maanden geleden

De Wereld Is Mooi Alevering 15 Lesley
Kinderen voor Kinderen - Meidengroep
Winx Club - IJselijke Dromen
Kabouter Plop - Ballet
Ernst, Bobbie & de rest - De Gestolen Vaas
K3 - Papapa
Djumbo - Boya Boya Bay
Piet Piraat - Sinterklaas
Kabouter Plop - Heen En Weer

Tom Koedood
4 maanden geleden

De Wereld Is Mooi Aflevering 16 Tamara
Het Huis Anubis - Het Huis Anubis
Winx Club - IJselijke Dromen
Kabouter Plop - Voetballen
Ernst, Bobbie & de rest - Hoog bezoek in de dierentuin
K3 - Heyah Mama
Djumbo - Undercover
Piet Piraat - De Muis
Kabouter Plop - Het Ploplied

Tom Koedood
4 maanden geleden

De Wereld Is Mooi Aflevering 17 David
Kinderen voor Kinderen - Poppenkast
Winx Club - IJselijke Dromen
Kabouter Plop - Ballet
Ernst, Bobbie & de rest - Het sproeivliegtuig
K3 - De 3 Biggetjes
Djumbo - Undercover
Piet Piraat - Kleren verwisseld
Kabouter Plop - In Bad

Tom Koedood
4 maanden geleden

De Wereld Is Mooi Aflevering 18 Kyra
Kinderen voor Kinderen - Vuur en vlam
Winx Club - IJselijke Dromen
Kabouter Plop - Ballet
Ernst, Bobbie & de rest - Varen
K3 - Frans Liedje
Djumbo - Dit is real
Piet Piraat - De Muis
Kabouter Plop - Kaboutercarnaval

Tom Koedood
4 maanden geleden

De Wereld Is Mooi Aflevering 19 Bart
Samson & Gert - Hard Rock
Winx Club - IJselijke Dromen
Kabouter Plop - Voetballen
Ernst, Bobbie & de rest - Het Kanon
K3 - Superhero
Djumbo - Hide & Seek
Piet Piraat - Chocolademelk
Kabouter Plop - Joepiejee

Tom Koedood
4 maanden geleden

De Wereld Is Mooi Aflevering 20 Pauline
Kinderen voor Kinderen - Ha ha ha je vader
Winx Club - IJselijke Dromen
Kabouter Plop - Ballet
Ernst, Bobbie & de rest - De Zilverboeven
K3 - Papapa
Djumbo - Undercover
Piet Piraat - De Muis
Kabouter Plop - Klus Wil Vliegen

Maak jouw eigen website met JouwWeb