Blog 3, 'K3 Love Cruise' CD recensie

Gepubliceerd op 29 november 2017 om 10:15

Joepie! De nieuwe K3 CD is uit! Lees snel verder en ontdek wat ik van deze CD vind.

Sinds vorige week vrijdag is de nieuwe K3 CD uit. Het is de CD waarin ook liedjes zitten die terugkomen in de film, die in december in première gaat. Ik heb deze CD uiteraard ook gekocht. Bij elk van de liedjes heb ik zo mijn mening en herken ik dingen uit andere liedjes. En aangezien niemand in mijn omgeving ook maar een beetje interesse heeft in mijn verhaal over de CD, en ik het toch graag kwijt wil, plaats ik het hier maar. Hebben jullie ook gelijk iets om te lezen.

Het komt allemaal wat negatief over misschien, maar dat is omdat ik de positievere dingen er niet altijd bij heb geschreven. Dat wil zeggen dat ik heel blij ben met de CD, en heel trots ben op de meiden van K3, maar misschien niet altijd eens ben met de keuzes voor deze CD.

 

Ten eerste vind ik de cover van de CD best mooi. Wat ik wel een beetje raar vind, is de track-list. Op de achterkant van het tekstboekje staan namelijk achter de nummers die in de film zitten een sterretje. Maar op de achterkant van de CD staan deze sterretjes niet.

Ik vind de volgorde van de liedjes ook een beetje gek. Bij vorige CD’s is het eerste liedje gelinkt aan de titel van de CD (denk aan ’10.000 luchtballonnen’ en ‘Ushuaia’). Ook bij CD’s waarin liedjes zitten uit een film (denk aan ‘Engeltjes’ en ‘Loko Le’). De titelsong ‘Liefde is overal’ is nu gek genoeg pas het tweede nummer op de CD, en dat vind ik persoonlijk wat jammer.

Ook vind ik het jammer dat er zo weinig nieuwe foto’s in het boekje staan. Waar er bij de vorige CD (Ushuaia) bij bijna elke pagina een foto stond, zijn ze in dit boekje amper te vinden. Er zijn kleine fotootjes uit de film in een soort raampjes bij de liedjes geplaatst en als er dan een keer een grotere foto tussen zit die niet in een raampje is gepropt, is dat een al bekende foto, op een foto na. Er zit zelfs een foto met de regenboogjurkjes tussen. Qua opmaak niet mijn favoriete CD dus.

Dan de liedjes. In de teksten van de liedjes wordt heel vaak het woord ‘duizend’ gebruikt. In het nummer ’1.000 matroosjes’ is dat best logisch. Maar door ook in de andere nummers een ‘duizend’ te stoppen wordt dat voor mijn idee wat teveel van het goede.

De titels van de nummers doen mij vaak denken aan andere K3 liedjes, en soms de tekst of de muziek ook.

Bij ‘Pina Colada’ is dat voor mij niet echt het geval. Behalve dat de wat dubbelzinnige tekst mijn gedachten terugvoeren naar het begin van K3, toen de nummers nog niet kindvriendelijk waren geschreven.

Liefde is overal’ vind ik een mooi nummer, wel jammer dat hij niet als eerste op het album staat, maar daar ga ik niet nog eens op in.

1.000 kleine matroosjes’ is een nummer met een gezellig muziekje (die qua thema wat lijkt op ‘I love you baby’) en veel herhaling in de tekst. Voor kleine kinderen denk ik dat ze het instrumentale stuk te lang hebben gemaakt, maar misschien heeft dat te maken met de film. Een verschil tussen vroeger en nu is zeker ook dat ze in titels en teksten een getal in cijfers schrijven en niet meer in woorden, zoals bij het liedje ‘Duizend deuren’ van het album ‘Kuma He’.

In ‘Dieper dan de zee’ zit ook zeker veel herhaling. Normaal vind ik dat niet erg, maar in dit geval vind ik het jammer dat ze een woord zo vaak achter elkaar zingen. De intro klinkt heel ‘Piet Piraat’-achtig en dat is best grappig bij een zee-thema. De tekst vind ik wat lijken op ‘Torenhoog’ (uit het album ‘Oya lélé’).

Een titel als ‘Verliefd zijn’ maakt het makkelijk om aan een ander K3 liedje te denken. Haal ‘zijn’ weg, en je hebt een van de grote K3-hits te pakken. Het rollenspel in dit liedje vind ik erg grappig en het uithoren van vriendinnen over je date is voor sommigen erg herkenbaar. Gek genoeg heb ik het idee dat Hanne de vragen die Marthe en Klaasje haar naar het hoofd gooien niet echt beantwoord, maar aan het eind van het lied lijken ze er toch tevreden mee. Aangezien ook dit nummer in de film terugkomt, lijkt het mij een duidelijk dat Hanne in de film verliefd gaat worden.

Hippie Happy Holiday’ is een zomers nummer dat doet verlangen naar vakantie. Een nummer waar lekker op gedanst kan worden en op de vraag ‘Wie wil met K3 een keer op reis?’ zeer zeker vaak ‘Ik!’ op wordt geroepen.

Ik doe wat ik wil’ klinkt heel leuk, tot je ontdekt dat K3 hier slechts twee coupletten zingt en de rest door een kinderkoor. Het zal wel bij de film horen, maar ik noem dit geen K3-liedje. De titel lijkt gegrepen uit het refrein van ‘En ik dans’ en aangezien dat nummer een mooie boodschap heeft, valt mij deze een beetje tegen.

Een nieuw nummer over oma’s; ‘Disco oma’. Dit keer is het geen ode aan de oma, maar lijkt het net of K3 zelf oma’s zijn geworden omdat ze in de ik-vorm zingen. Waarschijnlijk is het meer bedoeld alsof de meiden nadenken of dromen hoe ze zouden zijn als oma later, maar dat is voor mij niet helemaal duidelijk.

Meisjes doen de wereld draaien’ is een nummer gericht aan meisjes, net als de nummers ‘Jongens zijn gek’ (uit het album ‘Alle kleuren’) en ‘Meisjesdag’ (uit het album ’10.000 luchtballonnen’). Nu vraag ik me af, wanneer komt er dan een heel specifiek nummer over jongens?

Baby boe’ is mijn minst favoriete liedje op deze CD. De tekst is best leuk en het nummer is zeer geschikt om peuters te laten wennen aan het idee dat ze een broertje of zusje krijgen. Alleen is er al een keer eerder zo’n soort nummer gemaakt (namelijk ‘Hiep hiep hoera’ uit het album ‘MaMaSé), en die vind ik zelf beter. Het kindje dat lacht in dit nieuwe liedje is duidelijk geen baby. De lach is te lang gerekt en te luid voor een baby’tje. Baby-lachjes kun je makkelijk vinden op internet, en daarom vind ik het jammer dat Studio 100 de lach van een 2/3-jarige heeft gebruikt.

Pyjama party’ is qua muziek haast een disco-nummer, maar de tekst is daar misschien wat te braaf voor. Het thema ‘pyjama party’ is nog niet eerder gebruikt, en ik vind het leuk dat ze iets nieuws hebben bedacht.

Verlegen vlindertje’ is natuurlijk gewoon prachtig. De fluit van Klaasje maakt het nummer echt af; je ziet bijna voor je hoe het vlindertje wegvliegt op de tonen van de muziek. Het idee om verlegen fans een steuntje in de rug te geven met een liedje vind ik erg mooi en het resultaat is haast nog mooier.

Al met al een leuke aanvulling op de bestaande K3-liedjes, maar ze zijn niet mijn favoriete nummers uit de lijst van al die (ongeveer) 184 liedjes.

 

Wat vind jij van de CD ‘K3 Love Cruise’? Kun je je af en toe vinden in mijn mening of ben je het absoluut niet met me eens?

Reactie plaatsen

Reacties

k3willbeforeverinourhearts
7 jaar geleden

Haha ben met het meeste wel met je eens. Ik vind toch wel dat het weer eens iets anders is om het themalied van het album niet op nummer 1 te zetten, net zoals Parels, Verliefd en Oya lele.

Ik vind Disco Oma ook verdacht veel op niet verjaardagsfeest lijken...

Jacky van Nieuwe_k3_is_top
6 jaar geleden

ik vindt de cd love cruise wel een erg leuke cd, het is een keer wat anders! en ik vindt het echt tof dat HKM zo'n mooie soort van musical cd gemaakt hebben! de film blijft toch wel het leukste van allemaal!

Nelly Kalicharan
6 jaar geleden

Ik geef wiskunde, en wij hebben altijd k3 opstaan als we werken. K3 for ever! Oma's aan de top is het leukst!

Triestan
6 jaar geleden

Mevrouw Kalicharan! Bent u ook zo K3 fan?